Ikona
Ikona
Ikona
Ikona
Ikona
Ikona
Ikona
Ikona
Ikona
 
Ikona
Ikona
Ikona
Ikona
Ikona
Ikona
Ikona
Ikona
Ikona
 
 
TK Pudvoi
TK Pudvoi
TK Pudvoi
TK Pudvoi
TK Pudvoi
TK Pudvoi
Mizarstvo Pudvoi
NOVOSTI
[ arhiv novic ]

Repnice na Bizeljskem

objavljeno: 28.02.2011
 
Telefon
+386 (0) 7 49 51 228
GSM
+386 (0) 31 484 003
E-mail
info@pudvoi.si
Lokacija
 
HITRI KONTAKT
ime:
e-mail:

IZLETI

»
Naša kmetija je odlično izhodišče za izlete s kolesom, avtomobilom ali peš. V bližini je veliko znamenitosti in zanimivih lokacij, katere lahko obiščete. Omeniti velja, da se v naši bližini nahajajo kar štirje gradovi!

Razlogov za obisk naše kmetije je veliko, pridite in se prepričajte sami!
Grad Bizeljsko
Na skalnem griču nad Bizeljsko vasjo stoji grad Bizeljsko (Wisell). Manjše pravokotno arkadirano dvorišče obdajajo štirje dvonadstropni trakti, na zahodni strani pa sta na vogalih vitka okrogla stolpa s stožčasto streho. Bizeljska gospoščina je bila do leta 1441 last krške škofije, nato pa deželnoknežji fevd. Leta 1278 je omenjen vitez Eberhard von Visel, grad pa šele leta 1404 kot castrum Vysell.
grad Bizeljsko
Grad Pišece
Skrit za stoletnimi drevesi na strmem griču blizu istoimenega naselja počasi propada grad Pišece (Pischätz), sprva posest salzburške nadškofije. Na njem so gospodovali vitezi Pišečki, leta 1266 je omenjen vitez Konrad, grad pa prvič šele leta 1329 kot haus Pischaetz. Ko so sredi 14. stoletja vitezi izumrli, so grad upravljali nadškofovi oskrbniki in upravniki, med njimi plemiči Dobrnski, Mordachsi, Brestaniški, leta 1595 pa ga je kupil baron Inocenc Moscon ...
grad Pišece
Grad Brežice
Grad je bil prvič omenjen leta 1249 kot castrum, nedvomno pa je stal že pred letom 1241, ko v pisanih virih prvič zasledimo Brežice. Verjetno je bila prvotna grajska stavba, v kateri je prebivala oborožena posadka, deloma še lesena utrdba. Njeni začetki so povezani z vaško naselbino Gradišče, ki je ležala na levem bregu savske struge. Na slovenskem ozemlju so se takrat utrdile fevdalne posesti tujih svetnih in cerkvenih gospodarjev ...
grad Brežice
Grad Mokrice
Grad Mokrice je bil v pisnih virih prvič omenjen leta 1444. Ime gradu izvira iz besede 'mokrota' - močvirnato območje. Na griču kjer stoji današnji grad, je v rimskih časih stala rimska utrdba Romula. Simbol (grb) gradu je vrana s s puščico v vratu. Grad je danes preurejen v hotel visoke kategorije z igriščem za golf v neposredni bližini ...
grad Mokrice
Športno rekreativni center Grič
Ponujajo novo in drugačno srečanje z lepoto narave, kjer lahko uživate na obrežju reke, sedete v kajak ali kanu ali pa se peš ali s kolesom odpravite po označenih poteh na najbližje hribe. Prostor postaja zelo priljubljen med domačini, saj poleg omenjenega ponuja še odbojko na mivki in urejen del za piknike, v bližini pa se nahajata tudi poligon za lokostrelstvo in vznemirljivo igro paintball.
Športno rekreativni center Grič
V bližnji okolici imate na voljo kar tri termalne centre, kjer se lahko sprostite v njihovi pestri ponudbi.
Terme Olimia eden največjih termalnih centrov v tem delu Evrope. Ustno izročilo pravi, da so baroni iz Miljane v Harini Zlaki svoje kopališče imeli že pred štirimi stoletji.
Terme Čatež - so z enim največjih termalnih vodnih parkov v Evropi izjemno privlačna družinska turistična destinacija 365 dni v letu, z možnostjo bivanja v hotelih, apartmajih, kampu, Gusarskem zalivu ali Indijanski vasi.
Terme Tuhelj - se nahajajo na samem izvoru termalne vode in zdravilnega peloidnega blata, obkrožene z zelenjem neokrnjene narave zagorskih gričev. Oddaljene le petnajst kilometrov od Bizeljskega Vam nudijo bogato turistično - gostiteljsko ponudbo za aktivni počitek ali sprostitev ter obnavljanje duha in telesa v prvinski naravi.
terme Olimia   terme Olimia   terme Čatež   terme Čatež   terme Tuhelj